miércoles, 28 de mayo de 2008

MÉS DEL TRIO DE LIVERPOOL ( The Wombats)


Es van conéixer a un institut de la ciutat dels Beatles. És un grup de música pop indie.El seu single de debut, “Lost In The Post/Party In The Forest (Where's Laura)” el van editar al 2006, any en el que van publicar un disc al Japó titulat “Girls, Boys And Marsupials”.
És en octubre de 2007 quan llancen el seu primer àlbum a tot el món amb el títol de “The Wombats Proudly Present: A Guide to Love, Loss & Desperation” que coincideix amb l’eixida de l’exitós single "Let's Dance to Joy Division" .Sàvia nova amb ganes de menjar-se el món.
El 21 d’abril va eixir a la venda el seu últim single , en esta ocasió la cançó elegida és "Backfire At The Disco" amb tres versions diferents. Previament a l'edició del seu disc de debut, The WOMBATS arrasaven amb crítiques de les revistes britàniques com la NME (New Musical Express) que diu d’ells :“su punk-pop desenfadado hace que una vez que los descubres quieras que permanezcan a tu lado y nunca te abandonen”, mentre que la revista Notion els descriu com :"los dueños de las melodías pegadizas imparables, estribillos que se pegan con super-glue y la clase de pócima mágica que las listas de ventas están buscando desesperadamente”.
Tota esta corrent d’èxit s’esten ara en la seua gira que s’ inicia pel Japó, La Xina, Estats Units, Alemanya, França i Espanya.

The WOMBATS estan preparats per a conquerir el planeta.

Actuaran en :

Bilbao BBK Live ( 4 de juliol de 2008).

Madrid ( sala Heineken el 14 de setembre de 2008).

Barcelona ( Sala Bikini el 15 de setembre de 2008).


Que la música t’acompanye.

martes, 27 de mayo de 2008

THE BEATLES

Cuando alguien es genial es atemporal. Así ocurre con los Beatles, que hoy siguen gustando. Os propongo estos vídeos para que podais tararear sus canciones mientras practicais el inglés.


domingo, 25 de mayo de 2008

L'ERA FRIKI

Diumenge 25 de maig de 2008 s’ha celebrat la tercera edició del Dia de l’Orgull Friki.
El dia 25 de maig s’ha establert com a la data de celebració de l’Orgull Friki, no per un caprici del destí , si no perquè és el 30 aniversari de la “Guerra de las Galaxias” un dels films responsables de la creació d’este peculiar moviment internacional.
La festa s’ha organitzat per internet i s’han realitzat tot tipus d’activitats: concursos de disfresses, campionats de videojocs, maratons de cine friki....
El 2008 és, a més a més, un any important per a la comunitat friki, ja que es celebren dos esdeveniments de gran relevància: el 70 aniversari de Superman i la tornada d’Indiana Jons.

El dia de l'orgull Friki o dia del friki és una iniciativa popular que intenta reivindicar el dret a ser Friki de qualsevol persona que ho desitja.

jueves, 22 de mayo de 2008

TAXICAB


El passat mes d'abril. el violinista rus Philippe Quint, va deixar oblidat al maleter d'un taxi quan anava a l'aeroport de Newark a Manhattan després d'un concert.

L'instrument era un Stradivarius fabricat en 1723 que té un valor de 4 milions de dolars.

Unes hores després, el taxista li'l va tornar. Quint li va oferir tots els diners que portava en efectiu (uns 100 dolars), prometent-li donar un concert per a ell i els seus companys de treball a l'aeroport de Newark, com a mostra del seu agraïment.

El violinista va regalar a Mohamed Khalil (el taxista egipci) i a la seua família entrades per a la próxima actuació que oferirà al Carnegie Hall de Nova York el 23 de setembre.

El dia concretat Philippe Quint va oferir als taxistes un concert de més de 30 minuts.


domingo, 18 de mayo de 2008

THE WOMBATS

El nom del grup és el d’un marsupial australià. Són The Wombats, un trio de pop de guitarres format en Liverpool per tres estudiants de la LIPA, l’escola d’art , fundada per Paul McCartney en la seua ciutat natal.

Els membres de la formació són Matthew Murphy (veu i guitarra), Dan Haggis (veu i bateria) i el noruec Tord Overland-Knudsen (baix i veu). Han editat diversos singles. Moving To New York i Backfire At The Disco són els més recents. Este últim s’acaba de publicar en el Regne Unit .

El 5 de novembre de 2007 van publicar el seu primer disc, «The Wombats Proudly Present: A Guide to Love, Loss & Desperation», que conté, cançons com «Let’s Dance to Joy Division».




Deixeu comentaris amb els vostres grups favorits.

viernes, 16 de mayo de 2008

Un género incomprendido. La Fantasía, por Ángel Marcos Vicente

Mucha gente piensa que leer libros de fantasía es de “frikis”, pero no es así.

En realidad un “friki” es el que lleva camisetas de “Goku” (por ejemplo), que tiene la habitación llena de “pósters”, que juega todo el rato al ordenador y que SOLO lee libros de fantasía.

La fantasía es un género literario lleno de acción y aventuras.

Los personajes son, aparte de humanos, seres fantasticos como elfos, dragones, enanos… Así que ¡no te cortes! ¡Que no te de vergüenza! ¡Lee libros de fantasía!

Si decides leer fantasía aquí tienes algunas sugerencias:

Saga Harry Potter (7 libros)

Autor/a: J.K.Rowling

Incluye: La piedra filosofal, La cámara secreta, El prisionero de Azkabán, El cáliz de fuego, La tentación de la orden del fénix y Las relíquias de la muerte.

Personajes: Harry Potter, Ron Weasly y Hermione Granger

Trilogía Elminster

Autor/a: E.D. Greenwood

Incluye: La forja de un mago, Elminster en Myth Drannor y La tentación de Elminster

Protagonista: Elminster

El elfo oscuro


Autor/a: R.A.Salvatore

Incluye: La morada, El exilio y El refugio.

Personajes: Drizzt Do’Urden




Trilogía El Valle del Viento Helado

Autor/a: R.A.Salvatore

Incluye: La piedra de cristal, Rios de plata
y La gema del Halfling

Personajes: Drizzt Do’Urden, Bruenor Battlehammer Regis y Wulfar

ÁNGEL MARCOS VICENTE

1º ESO D

jueves, 15 de mayo de 2008

miércoles, 14 de mayo de 2008

OPERATOR PLEASE

Este quintet australià es va formar dues setmanes abans d’un concurs de grups d’escoles, perquè Amanda Wilkinson-la vocalista-guitarrista- volia aconsseguir el premi : una caixa de donuts.

Per a poder presentar-se al concurs va reclutar un baix (Ashley McConnell), un bateria ( Tim Commandeur), una violinista (Taylor Henderson) i una teclista ( Chris Holland) als que quasi bé no coneixia. Tots ells eren estudiants d’Eleanora State High School de Gold Coast de Queeensland, Austràlia.
Este grup fa música pop rok i es caracteritza per ser composicions rapidíssimes, quasi diriem que hiperactives.

La cançó “Just a song about ping pong” els ha fet famosíssims al seu país i els ha portat a Nueva York a reunir-se amb una firma discográfica.

Està molt bé per a ser alumnes de secundària.

jueves, 8 de mayo de 2008

5 DE MAIG DIA DE L'EMPRENEDOR A LA COMUNITAT VALENCIANA



El passat dilluns 5 de maig es va celebrar al Palau de Congressos de València el dia de l’emprenedor. Aquesta macrojornada es va organitzar amb la finalitat d’animar i facilitar les iniciatives destinades a la creació d’empreses.

La Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, mitjançant l’IMPIVA, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General de Política de PYMES, van organitzar aquesta trobada, per a transmetre a la societat la importància de l’esperit emprenedor, tot propiciant el contacte entre persones que es proposen crear empreses, aquells que ja les han creades i estan en fase de consolidació de l’activitat, empresaris consolidats amb formadors i experts en temes empresarials.

Un grup d’alumnes de 1r de Topografia del nostre centre, que està elaborant un projecte de creació d’empreses per al mòdul d’Administració, Gestió i Comercialització de la Xicoteta Empresa (AGC), tutoritzats per la seua professora Desirée Ruiz Pérez, es van inscriure com a participants a la macrojornada.

Cada un d’ells va elegir, entre un considerable ventall d’activitats, aquelles que l’interessaven més per a l’elaboració del seu projecte d’empresa.

Al llarg del dia es va desenvolupar un ampli programa d’actuacions, consistent en la realització de forma simultània de sessions paral·leles, dedicades a diferents temes, ja siga a la manera tradicional (conferències, debats...) o en forma de tallers.

D’entre les sessions programades podem citar:
El dilema de l’emprenedor. Com convertir la meua idea en un bon negoci?
GTA MOTOR, el somni d’un emprenedor fet realitat.
Claus per a la direcció d’equips, una experiència des de l’alta competició
El cas del Cirque du Soleil
L’alpinisme i l’empresa.

Com a acte institucional cal destacar la conferència de l’escriptor Fernando Trías de Bes “ Factores Clave para Emprender con Éxito”.
Fent ús de la seua pròpia experiència, documentació i entrevistes a emprenedors, Fernando Trías de Bes, un dels gurús espanyols en matèria de management (direcció o gerència) i autor de llibres de gran èxit com “El Libro Negro del Emprendedor”, va identificar els factors que diferencien als emprenedors que duen endavant els seus negocis dels que fracassen.

Aquesta va ser, sens dubte, una jornada molt interessant per als nostres alumnes, en la que van poder aprendre, tal i com va ressaltar el ponent, que un factor esencial i imprescindible per a començar i dur a terme qualsevol projecte, és la IL·LUSIÓ.


El professorat que va acompanyar aquest grup d'alumnes va ser: Pedro Blasco, Desirée Ruiz i Fina Barberà.

Departament de FOL (Formació i Orientació Laboral)

martes, 6 de mayo de 2008


Evidentemente los tiempos cambian. Atrás quedan las generaciones para las que la música se escuchaba en casettes y la compra de un cd era un maravilloso ritual que desencadenaba el momento en el que uno adquiría la posibilidad de escuchar más temas de un grupo al que apenas había conocido a través de una sola canción.
Hoy en día, gracias a la tecnología e Internet, todo el mundo puede satisfacer sus necesidades musicales de forma inmediata y hace que la oferta cultural en directo se haya multiplicado hasta límites insospechados hace unos años, pues es el fiel reflejo de la amplia gama musical que se extiende en la red. Ahí es donde entran en juego los festivales.
Los festivales de música se han ido haciendo un hueco insustituible en la agenda veraniega de muchos jóvenes con miles de propuestas variadas, multitud de nombres más o menos conocidos para atraer a un público ávido de combinar diversión y música.
Si se mira el calendario resulta imposible encontrar un fin de semana entre junio y septiembre en el que no haya un festival de música en la geografía española. Pero para muestra un botón y a continuación van una serie de ejemplos.
El más publicitado, y realizado a golpe de talonario, con un cartel ecléctico, para los gustos menos exigentes y más comerciales, es el “Rock in Rio” en la primera edición para nuestro país con nombres para todos los gustos que van desde Lenny Kravitz o The Police hasta Hombres G, pasando por Franz Ferdinand o Standard.
Pero, centrándonos en la música pop-rock y electrónica, hay eventos realmente interesantes y con algunos años de antigüedad como el “Primavera Sound” de Barcelona (el más “indie” vista su evolución en los últimos años), el “Bilbao Live Festival” (variado y con cabezas de cartel como R.E.M. y The Police), el “Sónar”, el “Creamfields Andalucía” o el “Monegros Desert Festival” (entendidos como auténticas “raves” electrónicas”), otros de corte claramente independiente como el extremeño “Contempopranea” y los castellanos “Ebrovisión” y “Sonorama”) y el “Summercase” (organizado como un puente aereo entre Madrid y Barcelona con un montón de referencias de vanguardia del pop-rock mundial).
Hay otros de nuevo corte como el “Daydream Festival” organizado por “Sinnamon” y con la vuelta de Radiohead como principal reclamo o el “Electric Weekend” en Getafe y con Iggy Pop y Rage Against the Machine al frente, que buscan un lugar para un público cada vez más amplio.
Y no podíamos terminar estas líneas sin un lugar principal para el “FIB Heineken 2008”, ya un clásico que, desde Benicassim, es referencia europea por calidad, confección de cartel y tradición, atrayendo a miles de aficionados de fuera de nuestras fronteras. Este año Leonard Cohen, My Bloody Valentine, Rumble Strips o Babyshambles son las puntas de lanza de un cartel aún sin cerrar.
Pero hay festivales de todo tipo: de música étnica, de flamenco, de folklore,… Una oferta, como se ha dicho, ampliamente variada a la que se puede acceder y seleccionar con buscar en Internet, elegir, viajar y disfrutar con tu música favorita o, quién sabe, para descubrir sensaciones que un ordenador no puede transmitir.


G. B. E
“La Caja del Diablo”.


Sabies que compixen 50 anys de...?



Bernat Artola i Tomás (Castelló de la Plana, 20 de desembre de 1904 - Madrid, 8 de maig de 1958) POETA. La passió pel dibuix i la pintura va ser anterior a la seua carrera literària; va fundar en companyia de Joan Baptista Porcar l'Agrupació Ribalta, una associació de jóvens artistes.
Obres: Elegies, Santoral, Terra, Festívoles, A l'ombra del Campanar, Vaig poblar, Llàntia viva, Tornaveu, Raons i paraules, El delme del temps, Miratges, Lledons, Recès de solituds, Veus i cançons, Fulles del temps, Collita





Mortadelo y Filemón, són personatges creats per Francisco Ibáñez, la seua primera Historieta va aparèixer en gener de 1958 en la revista Pulgarcito, amb el títol Mortadelo i Filemón, agència d'informació, no tenien el aspecte actual Els noms dels protagonistes estan lligats al record de l'Espanya de la escassetat i el racionament, (Mortadel·la i Filetó).
El llenguatge és molt peculiar expressions poc utilitzades ("borratxo", "mofa i befa", "merluzo") i amb l'humor del fons de cada vinyeta.




Juan Ramón Jiménez. 50 anys de la seua mort.
Naix al desembre de 1881 en Moguer (Huelva), mor al maig de 1958 en Sant Joan (Puerto Rico).
Premi Nobel de Literatura en 1956.
Obres en prosa:
Platero y yo",
"Baladas para después",
"Palabras románticas"...
Obra poètica:
"Ninfeas y almas de violeta,
"Rimas",
"Arias tristes",
"Elegías"...

PER A DISFRUTAR ... TOTS

Pel·lícules
Las hermanas Bolena
de Justin Chadwick
No es país para viejos
De Ethan Coen , Joel Coen
Astérix en los Juegos Olímpicos
Frédéric Forestier , Thomas Langmann
Caramel
de Nadine Labaki
La gran prueba
de William WYLER
Llibres
El arte de conversar
de Oscar Wilde
El principito
Antoine de Saint-Exúpery
El regne en perill
Herbie Brennan
El niño con el pijama de rayas
John Boyne
L’esperit del foc
Pep Castellano
Eidolon “El rescate”
Jane Jhonson
El caballero del jubón amarillo
Arturo Perez-Reverte
Música
Ojala pudiera borrarte
MANÀ
The Köln concert
De Keith Jarret
La flauta mágica
MOZART
“Hollow Life
Korn
Everybody Hurts
R.E.M

lunes, 5 de mayo de 2008

9 DE MAYO DIA DE EUROPA


El nueve de mayo de 1950, Robert Schuman, entonces Ministro francés de Asuntos Exteriores, presentó su propuesta de una EUROPA conjunta y solidaria que salvaguardase la paz mundial. Con el tiempo, el 9 de mayo se ha convertido en el símbolo europeo que, junto con el euro, la bandera y el himno, identifican la entidad la entidad política de la Unión Europea. La Europa que conoció Schuman es muy distinta a la de hoy, hemos logrado una gran unión en la que prevalecen la paz y la colaboración. Esto es lo que hoy, 58 años después, celebramos
Enhorabona!
PREMIS PAUSANIAS 2008
1º PREMI EXAEQUO:
"EL DESAFIO DE ZEUS"
Mohamed Ali Ahmedu i
David Ros

ACCÈSSIT:
"UN REALITY SHOW DIFERENTE"
Laura Mon
Alumnes de l'IES MATILDE SALVADOR