jueves, 19 de febrero de 2009

CONDICIONS LABORALS?
Aquest video s'està difonent per Internet i ha revivat el debat sobre les condicions laborals a la Xina. odem vorer a 6 treballadors d'una factoria que fa peces per a automòvils. Estan literalment sentats dins d'una premsa-troqueladora per a moure i recollir les peces més ràpidament i augmentar la productivitat. La màquina podria xafar-los sense esforç i un d'ells fins i tot ha de girar el cap cada vegada que s'engega. Aquests videos ens permeten conèixer les situacions injustes de les conegudes “fàbriques de suor” xineses.

Així es treballa, segons un documental, en molts dels tallers que cusen pantalons vaquers per a Occident. Jornades martonianas, cops amb un tornavis per a que els treballadors no es dorguen, pressions per a cosir més ràpid i moltes dificultats per a abandonar la fàbrica.

Un videoaficionat va gravar el taller de confecció en el qual la seva sogra treballa 13 hores al dia, 7 dies a la setmana empenyent d'un costat a un altre una màquina de cosir automàtica.
També hi ha enregistraments que mostren unes condicions laborals gens estimulants i gairebé primitives. En aquesta fabrica les peces es poleixen a mà durant 12 hores diàries.En alguns casos les denúncies tenen noms propis de marques conegudes i han provocat reaccions. Per exemple en el cas dels ninots de peluix que venien en les botigues del Disneyland de Tòquio. Un reportatge va revelar que eren fabricats en Xinesa per treballadors obligats a fer jornades de 18 hores en condicions insalubres.La fabrica L’HANtancada, encara que la marca no ha assumit responsabilitats.


lunes, 2 de febrero de 2009

PRÀCTIQUES A L'ESTRANGER


PROGRAMA ERASMUS

Erasmus és un programa europeu dirigit a estudiants de Formació Professional de nivell superior (Cicles Formatius de Grau Superior) i a estudiants universitaris.
El nostre centre per a poder organitzar pràctiques per als alumnes d’aquest nivell ha sol·licitat la Carta Universitaria Erasmus Ampliada (Extended EUC).

L’obtenció d’aquesta carta és una condició necessària per a poder sol·licitar posteriorment una acció de mobilitat dins del programa.
Tota la información relativa al programa Erasmus està a la pàgina web del Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos i la Agencia Ejecutiva Europea de Educación y Cultura de la Comissió Europea.

La mobilitat per a la realització de les estàncies formatives en empreses s’ha de sol·licitar abans del 13 de març de 2009 .
La realització de pràctiques en empreses amb el programa Erasmus té una duració d’entre 2 setmanes i 12 mesos.
Abans de sol·licitar la mobilitat i contactar amb les empreses,volem fer un sondeig entre l’alumnat de primer curs dels Cicles Formatius de Grau Superior, que ens donarà informació sobre els idiomes que estudien els nostres alumnes i els països en els que estant interessats per a la realització de les pràctiques.
Per la qual cosa convoquem a tot l’alumnat de primer curs de Cicles Formatius de Grau Superior a una reunió que tindrà lloc: el dimecres 4 de febrer a les 17:45 h per als alumnes del torn vespertí i nocturn, i el divendres 6 de febrer a les 11.00 hores per als alumnes del torn matutí.


El lloc de les reunions serà l’Aula d’Usos Múltiples.


Us esperem a tots.