lunes, 28 de abril de 2008

MAGDALENA 2008

Les festes s'han acabat, és hora de fer balanços. Tot depén del cristall en què es mire. Vistes des de fora, han estat unes festes participatives i repetitives. Participatives perquè, tot i que ha hagut de canviar-se de dia i hora alguns actes, aquests han estat sempre multitudinaris, excepció feta del retorn de la romeria a la ciutat, en què podien contar-se les persones que van “aguantar l'aigua” i van acompanyar la relíquia i el clergat fins l'interior de la cocatedral.
I repetitives perquè dels més de 250 actes que van ser programats per la Junta de Festes al llarg dels 9 dies festius, pocs, molt pocs, eren nous. La majoria, eren repetitius d'edicions anteriors. Semblava que no hi havia idees noves.
Tanmateix podem calificar les festes d'exitoses. El poble de vell nou a retornat als seus origens, s'ha sentit romeu i ha gaudit del dia i de la nit, sobretot de la nit si parlem dels joves, de la festa.
La nostra festa ha estat al carrer, ha estat el compartir, ha combinat tradició, cultura popular, música tradicional i internacional i pólvora, pólvora i coets. Som valencians i de la mateixa manera que sabem treballar, sabem divertir-nos.
La magdalena del 2008 ja és passat, pensem a partir d'ara en el futur. Ànim i endavant per les nostres festes. Vitol!!!

No hay comentarios: