lunes, 20 de octubre de 2008

CIÈNCIA FICCIÓ O REALITAT?


La “Bóveda Global de Semillas de Svalbard, en el Círculo Polar Ártico”, es va inaugurar el 26 de febrer de 2008, amb una cerimònia en la que van dipositar 100 milions de llavors procedents d’un centenar de països de tot el món.
El projecte, impulsat pel Goven de Noruega, el “Fondo Mundial para la Diversidad de Cultivos y el Banco Genético Nórdico”, permet la creació d’un dipòsit segur de duplicats de llavors de cultius alimentaris, assegurant la seua supervivència front a fenòmens como el canvi climàtic i catàstrofes naturals .

Ubicada prop de Longyearbyen, en una illa de l’arxipielag norueg de Svalbard, la bòveda batejada como del fi del món o Arca de Noé, ha segut excavada a 130 metres de profunditat en una montaña de pedra arenisca, impermeable a l’activitat volcànica, els terratrèmols, la radiació i la creiscuda del nivell del mar.

El primer ministre norueg, Jens Stoltenberg, i la premi Nobel de la Pau 2004, l'activista keniana Wangari Maathai, van ser els encarrregats de col·locar en el seu interior les primeres llavors, varietats d’arrós de 104 països.



En aquest vídeo podeu vorer imatges del banc de llavors

No hay comentarios: