jueves, 19 de febrero de 2009

CONDICIONS LABORALS?




Aquest video s'està difonent per Internet i ha revivat el debat sobre les condicions laborals a la Xina. odem vorer a 6 treballadors d'una factoria que fa peces per a automòvils. Estan literalment sentats dins d'una premsa-troqueladora per a moure i recollir les peces més ràpidament i augmentar la productivitat. La màquina podria xafar-los sense esforç i un d'ells fins i tot ha de girar el cap cada vegada que s'engega. Aquests videos ens permeten conèixer les situacions injustes de les conegudes “fàbriques de suor” xineses.

Així es treballa, segons un documental, en molts dels tallers que cusen pantalons vaquers per a Occident. Jornades martonianas, cops amb un tornavis per a que els treballadors no es dorguen, pressions per a cosir més ràpid i moltes dificultats per a abandonar la fàbrica.





Un videoaficionat va gravar el taller de confecció en el qual la seva sogra treballa 13 hores al dia, 7 dies a la setmana empenyent d'un costat a un altre una màquina de cosir automàtica.




També hi ha enregistraments que mostren unes condicions laborals gens estimulants i gairebé primitives. En aquesta fabrica les peces es poleixen a mà durant 12 hores diàries.



En alguns casos les denúncies tenen noms propis de marques conegudes i han provocat reaccions. Per exemple en el cas dels ninots de peluix que venien en les botigues del Disneyland de Tòquio. Un reportatge va revelar que eren fabricats en Xinesa per treballadors obligats a fer jornades de 18 hores en condicions insalubres.La fabrica L’HANtancada, encara que la marca no ha assumit responsabilitats.


6 comentarios:

Anónimo dijo...

HOLA

¡¡que tal estas fina!!

Anónimo dijo...

me parece increible como trabajan en estas condiciones tan malas
ABB

Anónimo dijo...

me parece increible como trabajan en estas condiciones .
i luego nos quegamos nosotros de lo que tenemos .
Abb

Anónimo dijo...

no se como pueden soportar esas condiciones
Hola fina!!

Anónimo dijo...

A.B.V. ANONIMO DE ANDER BORT

yey fina k tal stas?
creo k tendrian k revisar esas fabricas.
sino el dia k aya una desgracia les tocara correr a todos

persona dijo...

esto esta un poco abandonado...