jueves, 8 de mayo de 2008

5 DE MAIG DIA DE L'EMPRENEDOR A LA COMUNITAT VALENCIANA



El passat dilluns 5 de maig es va celebrar al Palau de Congressos de València el dia de l’emprenedor. Aquesta macrojornada es va organitzar amb la finalitat d’animar i facilitar les iniciatives destinades a la creació d’empreses.

La Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, mitjançant l’IMPIVA, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General de Política de PYMES, van organitzar aquesta trobada, per a transmetre a la societat la importància de l’esperit emprenedor, tot propiciant el contacte entre persones que es proposen crear empreses, aquells que ja les han creades i estan en fase de consolidació de l’activitat, empresaris consolidats amb formadors i experts en temes empresarials.

Un grup d’alumnes de 1r de Topografia del nostre centre, que està elaborant un projecte de creació d’empreses per al mòdul d’Administració, Gestió i Comercialització de la Xicoteta Empresa (AGC), tutoritzats per la seua professora Desirée Ruiz Pérez, es van inscriure com a participants a la macrojornada.

Cada un d’ells va elegir, entre un considerable ventall d’activitats, aquelles que l’interessaven més per a l’elaboració del seu projecte d’empresa.

Al llarg del dia es va desenvolupar un ampli programa d’actuacions, consistent en la realització de forma simultània de sessions paral·leles, dedicades a diferents temes, ja siga a la manera tradicional (conferències, debats...) o en forma de tallers.

D’entre les sessions programades podem citar:
El dilema de l’emprenedor. Com convertir la meua idea en un bon negoci?
GTA MOTOR, el somni d’un emprenedor fet realitat.
Claus per a la direcció d’equips, una experiència des de l’alta competició
El cas del Cirque du Soleil
L’alpinisme i l’empresa.

Com a acte institucional cal destacar la conferència de l’escriptor Fernando Trías de Bes “ Factores Clave para Emprender con Éxito”.
Fent ús de la seua pròpia experiència, documentació i entrevistes a emprenedors, Fernando Trías de Bes, un dels gurús espanyols en matèria de management (direcció o gerència) i autor de llibres de gran èxit com “El Libro Negro del Emprendedor”, va identificar els factors que diferencien als emprenedors que duen endavant els seus negocis dels que fracassen.

Aquesta va ser, sens dubte, una jornada molt interessant per als nostres alumnes, en la que van poder aprendre, tal i com va ressaltar el ponent, que un factor esencial i imprescindible per a començar i dur a terme qualsevol projecte, és la IL·LUSIÓ.


El professorat que va acompanyar aquest grup d'alumnes va ser: Pedro Blasco, Desirée Ruiz i Fina Barberà.

Departament de FOL (Formació i Orientació Laboral)

No hay comentarios: